FAQ

Staat je vraag niet bij de veelgestelde vragen? Laat het weten via Whatsapp of email. Bellen kan ook: +31654748746.

Algemeen

Hoe werkt het het GNMI-Netwerk?

Belangrijkste noot: vakinhoudelijke discussies vinden primair plaats onder Forum of Thema en niet in Groepen. In de groepen gaan discussies om de groep zelf of of over een werkitem.

Hoofdmenu

Hoofdmenu van het GNMI-Netwerk met de menu-items of modules

Het hoofdemenu staat altijd in beeld met grote koppen. Dit zijn de menu-items of modules van het GNMI-Netwerk. Je zult zien dat er soms ook submenu's verschijnen zodra je een menu-item hebt gekozen. Die lijken erop, maar zijn kleiner en bevinden zich eronder. We lopen de menu-items langs.

Overzicht

Je vindt hier een overzicht van nieuwe items die recent zijn geplaatst of worden uitgelicht op het GNMI-Netwerk. Van nieuwsberichten tot bijeenkomsten. Dit is dezelfde pagina als waar Dashboard rechtsboven naar verwijst.

Nieuws

Bij Nieuws vind je berichten met algemene inhoud of waarvan we denken dat het goed is dat iedereen ervan op de hoogte is. Het kan ook zijn dat we een keer een bijeenkomst van een groep uitlichten, of wijzen op een interessant document dat we hebben opgemaakt. We plaatsen ook altijd de berichten die op de publieke website van het GNMI worden geplaatst en opgenomen worden in de nieuwsbrief op deze nieuwspagina. Je kunt het nieuwsoverzicht filteren op trefwoord. Technisch gezien is Nieuws een onderdeel van Thema's, maar dan de nieuwsberichten van alle thema's bij elkaar met het meest recente nieuwsbericht bovenaan.

Forum | Thema's


Forum en Thema's is de plek voor vakinhoudelijke vragen over mobiliteitsbeleid, van parkeerbeleid tot juridische zaken en van verkeersveiligheid tot internationaal vervoer. Technisch gezien is Forum het onderdeel Vraag & Antwoord van alle thema's tesamen. In Forum staan alle vragen van alle thema's door elkaar heen met de meest recente vraag of antwoord bovenaan. Je kunt er dus voor kiezen om je vraag te stellen via Forum (en dan in de vraag de relevante thema's selecteren) of via Thema's (en dan eventueel nog andere thema's selecteren). Mocht je alleen geïntereseerd zijn in een bepaald thema, dan biedt Thema's de snelste manier om vragen en antwoorden te bekijken.

De vakinhoudelijke vragen werden in het oude GNMI-Netwerk gesteld binnen de groepen. We halen dit uit de groepsomgeving omdat veel vragen en discussie-items vaak groepsoverstijgend zijn en raken aan meerdere thema's. Op deze manier kunnen we beter integraal kennis met elkaar delen. Je kunt in Mijn Profiel aangeven waar jouw expertise en kennisbehoefte liggen, zodat je alleen de onderwerpen langs ziet komen waar jij kennis over hebt en die voor jou interessant zijn. Het is ook nog steeds mogelijk om binnen de groepen berichten en documenten te plaatsen, maar doe dat in eerste instantie bij Thema's. Verder kun je in Thema's de nieuwsberichten bekijken met het trefwoord van het thema en is er een overzichtspagina van de meest recente items voor het thema. Let op: bij kalender onder Thema's zie je de bijeenkomsten die (vaak) door netwerkgroepen worden georganiseerd en passen bij het thema. Je vindt alleen de hoofdpunten van de agenda's van die groepen. In de groep zelf vind je de uitgebreide agenda's (en verslagen met bijlagen en presentaties).

Groepen


Onder Groepen (netwerkgroepen, de groepen van het GNMI-Netwerk) kun je vragen stellen die over de groep zelf gaan of als je met de groep bezig bent met het uitwerken van iets specifieks. We plaatsen dan ook de documenten waar nog aan wordt gewerkt onder documenten van de groep. Je vindt onder Groepen ook de itgebreide agenda en verslagen van de bijeenkomsten van de netwerkgroep. De Wiki kan worden gebruikt voor de actielijst en voorraadagenda, voor voorbeeldbeleid of andere documenten die besloten zijn voor de groep. In elke groep is ook een lijst te vinden van de deelnemers aan de groep. Klik in het zijmenu rechts op het icoon van het aantal leden. Je kunt hierin ook zoeken en filteren.

Uiteraard vind je hier ook de agenda's van de bijeenkomsten van de netwerkgroep. De bijlagen van de vergaderingen zitten in de agenda bijgevoegd. Onder iedere bijeenkomst vind je na afloop het verslag. Je vindt daarin indien beschikbaar ook de links naar de presentatiebestanden. Een overzicht van alle presentatiebestanden van alle bijeenkomsten vind je onder documenten. Wil je terug zoeken naar agenda's van vergaderingen in het verleden? Kies dan niet voor de weergave komende activiteiten, maar voor kalender en scroll terug in de tijd.

Je ziet hier hoe je je kunt aan- en afmelden voor groepen.

Collega's

Je vindt bij Collega's vind je het overzicht van iedereen die toegang heeft tot het GNMI-Netwerk. Je treft hier dus alle deelnemers ongeacht de toegang tot de netwerkgroepen. Je kunt filteren op onder andere naam en organisatie. Als de gebruiker dit heeft opgegeven vind je naast het emailadres bijvoorbeeld ook het telefoonnummer. Wil je alleen de deelnemers zien van een specifieke netwerkgroep, dat kan alleen binnen de groep (zie hierboven).

Kalender

Overzicht van alle bijeenkomsten van het GNMI-Netwerk. Je ziet in de kalender met name de bijeenkomsten die door de groepen worden georganiseerd. Voor besloten groepen geldt dat behoudens vertrouwelijke onderwerpen de hoofdonderwerpen van de agenda's worden weergegeven. Voor de uitgebreide agenda met toelichting, bijlagen, vragen en later de verslagen en presentatiebestanden gebruik de agendamodule in de groepen. Technisch gezien is Kalender hetzelfde als de module Kalender bij Thema's, maar dan van alle thema's bij elkaar.

Andere onderdelen

Menu rechtsboven

Helemaal rechts bovenaan vind je nog een menu. Je kunt onder je naam je profiel bewerken, maar ook je kennisbehoefte en expertise aangeven. Ook het aantal notificaties dat je van het netwerk wilt ontvangen kun je hier aanpassen. Wil niet niet elke keer meldingen ontvangen zodra een item wordt geplaatst binnen jouw kennisgebied? Dat kies je alleen voor een wekelijkse of maandelijkse gebundelde nieuwsbrief. Je kunt ook in het menu rechtsboven terecht voor snel collega's berichten versturen via het netwerk of terugkeren naar de overzichtspagina (dashboard). Zodra je een item aanmaakt en in concept opslaat verschijnt op deze regel een extra menu-item met Mijn Concepten.

Vraag of ander item plaatsen

Iedereen met toegang tot het GNMI-Netwerk kan vragen stellen, antwoorden geven en documenten plaatsen. Je doet dat met de knop Nieuw + naast het hoofdmenu. Wanneer je in een groepspagina bent, dan is de knop kleiner. In alle gevallen krijg je de vraag welk item je wilt plaatsen. Kies je voor een vraag, selecteer dan altijd één of meerdere thema's. Geef ook één of meerdere trefwoorden mee die passen bij het item dat je plaatst. Wees hier niet zuinig mee. We kunnen altijd een thema of trefwoord aanpassen als het achteraf toch niet goed aansluit. Trefwoorden zie je terug onderaan het item:

Je kunt ook reageren op een vraag. Dat kan gemakkelijk via reactie eronder. Voor documenten geldt hetzelfde.

Vragen?

Heb je een vraag, kijk bij de veelgestelde vragen. We zullen de vragen die bij ons binnenkomen hier plaatsen. Maar stel vooral ook de vraag aan ons direct. Dit kan via Whatsapp en anders per email. Bellen kan natuurlijk ook: +31654748746. Het kan zijn dat ik niet direct kan opnemen, ik probeer dan zo snel mogelijk terug te bellen.

Hoe krijg ik toegang tot het GNMI-Netwerk en de groepen?

Je vindt hier alles over hoe je toegang kunt krijgen tot het GNMI-Netwerk en hoe je je kunt aan- en afmelden voor groepen.

Discussies

Hoe plaats ik een vakinhoudelijke vraag?

Vragen aan collega's over de vakinoud plaats je bij Forum of Thema's.

Vraag stellen via thema's:

Kies een thema uit waar de vraag in past. Bij het opstellen van de vraag kun je onderin ook andere thema's aanvinken. Collega's met deze thema's als expertise of interesse krijgen een notificatie. De vraag verschijnt bij de thema's die je hebt geselecteerd en bovenaan in Forum.

Vraag stellen via Forum

Klik op de grote rode knop "Nieuw +" rechtsboven en selecteer 'vraag'. Bij het opstellen van de vraag kun je onderin thema's aanvinken die passen bij je vraag. Collega's met deze thema's als expertise of interesse krijgen een notificatie. De vraag verschijnt bij de thema's die je hebt geselecteerd en bovenaan in Forum.

Aanvullende opties

Geef op het laatst nog trefwoorden mee. Deze slaan op het onderwerp en maken de vraag sneller vindbaar. Je kunt bij je vraag een afbeelding, bijlagen en links opnemen

  • Bijvoorbeeld: thema's verkeersveiligheid en openbaar vervoer, trefwoorden 30km/u en weginrichting

Probeer het uit en stel een vraag via Forum

Hoe plaats ik een vraag over mijn netwerkgroep?

Vragen aan collega's over de netwerkgroep en interne werkitems en projecten plaats je bij Groepen.

Je vraag is dan alleen zichtbaar voor de collega's die zijn aangesloten bij deze netwerkgroep. Denk aan vragen over het plannen van de vergaderingen, het voorzitterschap, de wijze van samenwerken, of over een gezamenlijk item waar je aan werkt binnen de netwerkgroep.

Collega's aangesloten bij deze netwekgroep krijgen een notificatie.

Geef op het laatst nog trefwoorden mee. Deze slaan op het onderwerp en maken de vraag sneller vindbaar. Je kunt bij je vraag een afbeelding, bijlagen en links opnemen.

Meldingen

Hoe kan ik het aantal emails dat ik krijg van het netwerk aanpassen?

Je kunt snel en simpel de notificatieinstellingen van het GNMI-Netwerk aanpassen die je als email ontvangt. Je kunt kiezen voor directe updates bij elke activiteit, of enkel eens per week of per maand een email met een samenvatting van alle activiteiten.

Meldingen instellen