Activiteit

GNMI Mini-seminar | Bouwopgave en parkeernormen

21 juni
Vrijdag 21 juni 2024
10:30 tot 11:30
Bijeenkomst (online)
Soort: Online
Profielfoto van Arthur ter Weeme
1 minuut lezen

Bestuurlijke bijeenkomst

Op 21 juni organiseren we een gesprek met prof. dr. Henk Meurs van de Radbaud Universiteit en de wethouders mobiliteit van het GNMI. De bijeenkomst duurt van 10:30 tot 11:30 en is online. Onderwerp: de bouwopgave en parkeernormen. Henk Meurs doet veel onderzoek naar de relatie tussen ruimtelijke ontwikkelingen en mobiliteit. Tijdens het GNMI Mini-seminar zal hij zijn visie geven en met bestuurders van gedachten wisselen over dit onderwerp.

We hebben Henk van tevoren verschillende dilemma's meegegeven die spelen in de gemeenten. Denk aan opgaven versus praktische haalbaarheid (scherpe normen, doelgroepen versus individuen), oude wijken met hoge parkeerdruk, bezoekersparkeren, waterbedeffect, gedrag en draagvlak en communicatie met bewoners. En hoe trekken we de maatschappelijke discussie breder dan alleen de parkeernorm?

De wethouders van de GNMI Algemene Vergadering ontvangen een uitnodiging. Maar ook alle wethouders mobiliteit en ruimte die geen lid zijn van het GNMI zijn van harte welkom bij het GNMI Mini-seminar. Deelname is gratis. Meld je hieronder aan. Je ontvangt dan een vergaderlink.

Aanmelden

Als toegang hebt tot het GNMI-Netwerk kun je je eenvoudig aanmelden door de knop hieronder te gebruiken. Heb je geen toegang? Meld je aan met dit formulier.

 

Het GNMI Mini-seminar vindt plaats in samenwerking met het GNMI Mobiliteitsplatform voor Wetenschap en Gemeenten: een vrijblijvend netwerk van professoren, lectoren en onderzoekers werkzaam in de mobiliteit. Met het platform proberen we een brug te slaan tussen wetenschap en het gemeentelijk mobiliteitsbeleid.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om je zelf aan te melden.

Ben je nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »