Nieuwsbericht

Wat rijdt er rond in de zero-emissiezones van 2030?

Op 13 november 2024 organiseert de RAI Vereniging de 5e editie van de Mobility Shift in Amsterdam, en een van de centrale thema’s dit jaar is de toekomst van mobiliteit in zero-emissiezones. Tijdens de paneldiscussie “Duurzaamheid: Wat rijdt er rond in de zero-emissiezones van 2030?” gaan experts in gesprek over de rol van Licht Elektrische Vracht Voertuigen (LEVV) in stedelijke gebieden.

Profielfoto van Arthur ter Weeme
10 oktober 2024 | 1 minuut lezen

Panelleden zoals Bart Seelen van de Urban Mobility Group Benelux, Jehudi van de Brug van Dockr en Berend van Heezik van de gemeente Utrecht zullen dieper ingaan op de vraag hoe deze emissievrije voertuigen de logistiek en het dagelijkse verkeer in de binnensteden van de toekomst vorm gaan geven. De opkomst van LEVV’s biedt veel kansen voor een efficiëntere, duurzamere manier van goederenvervoer, maar brengt ook uitdagingen met zich mee, zoals de noodzakelijke infrastructuur en beleidsontwikkeling.

Deze paneldiscussie biedt waardevolle inzichten voor beleidsmakers die betrokken zijn bij de voorbereiding van zero-emissiezones in hun gemeente. Hoe kunnen gemeenten en de markt samenwerken om LEVV’s te integreren in stadslogistiek? Wat betekent dit voor de toekomst van mobiliteit en de stedelijke leefomgeving? Het panel zal deze en andere belangrijke vragen beantwoorden, ondersteund door praktijkvoorbeelden en toekomstvisies. Het programma biedt daarnaast netwerkmogelijkheden en verdiepende sessies over bereikbaarheid en verkeersveiligheid.

Programma
12.00 - 13.00 uur: Netwerklunch
13.00 - 13.15 uur: Opening door Frits van Bruggen, Algemeen Voorzitter RAI Vereniging
13.15 - 13.40 uur: Presentatie door Margriet van Schijndel (TU Eindhoven)
13.40 - 14.30 uur: Paneldiscussie: Wat rijdt er rond in de zero-emissiezone in 2030?
14.30 - 14.50 uur: Presentatie door Gerard Tertoolen (Verkeerspsycholoog)
14.50 - 15.00 uur: Afsluiting Mobility Shift door Frits van Bruggen
15.00 - 17.00 uur: Netwerkborrel

Inschrijven voor de Mobility Shift kan via de congreswebsite van de RAI Vereniging. Je vindt daar ook alle informatie. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.